Wie ben ik?


Mijn naam is Annette Verhoeven. Ik ben sinds 2004 werkzaam als lerares Duits in het voortgezet onderwijs en tussentijds ook een jaar in het MBO en HBO. Daarnaast heb ik de Masteropleiding Special Educational Needs (specialisatie leren) gevolgd, ben ik 14 jaar mentor geweest en heb ik als remedial teacher op een middelbare school gewerkt. Tevens ben ik gecertificeerd "Ik leer leren" trainer.

 

Tijdens mijn werk als talendocent, als remedial teacher en als mentor kom ik regelmatig in aanraking met leerlingen die vastlopen in hun leerproces. Met een beetje hulp, aandacht en geduld is het mogelijk om deze leerlingen weer verder te helpen. Ze groeien en krijgen meer zelfvertrouwen, ze worden "sterk" in leren.  Ze krijgen meer inzicht in en controle over hun eigen leerproces. Leren word weer leuk.

 

Naast mijn werk ben ik getrouwd en ben ik moeder van twee dochters waarvan de oudste dyslexie heeft. Door haar ben ik mij gaan verdiepen in leerproblemen. Zij heeft mij geleerd dat niets onmogelijk is. Het kost meer moeite, vraagt meer inzet en veel geduld, maar iedereen kan leren leren. Zij is inmiddels afgestudeerd aan een HBO opleiding en ik ben heel erg trots op haar.